YMCA

YMCA har en mycket omfattande verksamhet och har ni aldrig besökt någon av deras anläggningar, rekommenderas ett besök varmt. Ni kan läsa mer om dem på hemsidan YMCA. De erbjuder sport, gymnastik och simning för så väl barn i alla åldrar som för vuxna.

YMCA delar även ut stipendier till familjer som inte har råd att anmäla sina barn till olika sportaktiviteter. På detta sätt får barnen en ökad möjlighet att ta del av allt det som YMCA har att erbjuda. Stipendierna finansieras genom att YMCA reducerar sina omkostander till exempel för marknadsföring.

YMCA erbjuder vanligtvis gruppträning med aerobics, kick-boxing, yoga, dans med mera, men också en möjlighet till egen träning i form av styrketräning och konditionsträning på cyklar, stepmaskiner och så vidare.

Man kan också komma till YMCA och spela till exempel det som kallas “Pick-up volleyball”. Detta innebär att man kan komma till ett träningstillfälle oanmäld och tillsammans med de andra, som anslutit just den dagen, grupperas man sedan i lag och därefter spelar man mot varandra. Detta finns ofta också inom andra sporter så som till exempel basket. Om man inte är medlem i YMCA, kan man betala per gång. Ett bra system när man inte vet om man vill eller kan binda sig till att komma varje vecka!

Det finns också så kallade “leagues” som man kan anmäla sig själv eller ett helt lag till. Då spelar man matcher en gång varje vecka mot andra lag. Detta finns inom till exempel volleyboll.

Ett bra ord att känna till är “Coed”, vilket betyder att det är både män och kvinnor som spelar ihop.

Vissa YMCA erbjuder också läger för barn, barnpassning under loven, dagis- och fritidsverksamhet. Olika YMCA erbjuder olika saker, så det är viktigt att man går in och söker på det YMCA man är intresserad av att gå med i.