Film

Fyra bra webbsidor om man vill veta vilka biografer och vilka filmer som visas i ens närhet är följande;  Movie Times, Fandango, Sign on San Diego och San Diego. Här skriver man in sitt postnummer och så får man en lista med biograferna.

Om man vill få en sammantagen bild av vad kritikerna säger om filmerna som visas, så kan man gå in på följande webbsida. Här kan man se små smakprov från filmerna och man får en procentsiffra som talar om hur väl filmen mottagits av sin publik. Ju högre siffra desto bättre kritik har filmen fått.

Biografer
Det finns ett flertal biografkedjor i San Diego. Några av dessa är Regal Movie Theatres , AMC Movie Theaters, Ultra Star Cinemas, och Landmark Theatres. I Del Mar och i Carlsbad finns det två lyxvarianter av biografer, Cinepolis. I dessa salonger serveras mat och sätena är mer som bekväma fåtöljer som går att luta bakåt. Vissa biografer erbjuder olika "rewards system" och dessa kan vara mycket fördelaktiga, så informera er gärna om dessa vid biobesöket. Det är billigare att gå på matinéer än att gå på bio under kvällen. Costco säljer bland annat två-pack biobiljetter till nedsatt pris. Priset kan vara nedsatt så mycket som 5 dollar per två biljetter. Det är också alltid bra att minnas att AAA kan ha vissa rabatter även inom detta område. Om du är medlem i AAA, se AAA:s webbsida för mer information.

- Film utomhus
Cinema under the star är en utomhusbiograf. För mer information om vilka filmer som visas och vilka datum och tider som filmerna går, så rekommenderas att man ringer biografen.  Ibland erbjuder de olika kommunerna också filmvisning i parkerna. Om man vill prova på en "drive-in movie", så kan man besöka "South Bay Drive-in theatres". Här visas ett flertal filmer och det är öppet året om. För mer information besök följande hemsida.

- Filmuthyrning
I vissa mataffärer finns det videouthyrningsapparater där man kan hyra en film för en dollar och för en kortare tidsperiod (vanligtvis endast under 24 timmar). Två andra videouthyrningsmöjligheter som finns i San Diego är Netflix och Blockbuster. Möjligheterna och erbjudandena varierar med tiden, men en sak som både Netflix och Blockbuster erbjuder är att man kan prenumerera på ett givet antal filmer och få dessa skickade till en med den vanliga posten.  Man väljer hur många filmer man vill kunna ha hemma åt gången och man bygger en önskelista av filmer som man lägger i prioriteringsordning på företagets hemsida. Det finns ingen tidsbegränsning på hur länge man kan ha filmerna hemma. När man skickat tillbaka en film skickar företaget direkt en ny film. Netflix erbjuder numera också att man kan ladda ner nya filmer via internet och Blockbuster erbjuder att man kan gå in i deras butik och hyra en ny film mot att man lämnar tillbaka en film man fått skickat till en.

- Svensk film
Organisationen Swedish Center har vid olika tillfällen haft visning av svenska filmer. För mer information om detta, kontakta eller se Swedish Centers facebook sida.