Lagsporter

I San Diego utövas lagsporter oftast i skolornas eller kommunernas regi. Om man som vuxen vill utöva någon sport, så som t.ex. fotboll så kan detta ibland göras via spontana initiativ på arbetsplatserna eller via ligor. För att ta reda på om det finns en liga i den lagsport du är intresserad av, sök på internet på “adult league” och det område där du vill träna. Många gånger spelar man endast matcher och vill man träna med laget så måste laget själv ta initiativ till detta. Det finns ligor med många olika kompetensnivåer.

Man kan också kolla schemat hos sitt lokala YMCA. Många gånger erbjuds till exempel så kallade “Pick-up volleyball”. Detta innebär att vem som helst kommer till träningstillfället och sedan delar man upp alla som är där i olika lag och så spelar man matcher. Detta erbjuds ofta också inom andra sporter så som t.ex. basket. Om man inte är medlem i YMCA så kan man betala per gång, vilket är bra för den som inte vill binda upp sig till ett pass i veckan.

Ett bra ord att känna till betydelsen av är ordet “Coed”. Detta ord betyder att det är både män och kvinnor som spelar ihop.