Lokal trafik

För att röra sig i San Diego med hjälp av kommunala medel så erbjuds dels tåg och spårvagnar och dels bussar. I texten nedan finns mer information om dessa alternativ.

Tåg
Det finns en rad olika typer av tåg i San Diego.
- Amtrak
Amtrak heter det tåg som går längst med kusten ifrån San Diego och upp till Los Angeles och San Fransisco. För att se vilka stationer som tåget stannar vid och för att få mer information, se  webbsidan.
- Coaster
Coster heter det tåg som åker längst med kusten från Oceanside och stannar Carlsbad, Encinitas, Solana Beach, Sorrento Valley, Old Town, Santa Fe Depot. Tåget stannar på fler stationer än vad Amtrak gör. För att få veta mer om avgångstider, stationer och ankomsttider, gå in på följande webbsida.
- Metrolink
Metrolink kan man bland annat använda sig av för att åka från Oceanside och upp till Los Angeles. På helgen kan man under en dag åka för $10 och göra hur många stopp som helst. Se följande länk för mer information.
- Sprinter
Sprintern går från kusten och österut. Det utgår från Oceanside och stannar på ett flertal stationer innan det kommer fram till Escondido. För att få veta mer om avgångstider, stationer och ankomsttider, gå in på följande webbsida.

Spårvagnar
I centrala San Diego finns det spårvagnar. På följande webbsida finns en lista på de spårvagnsturer som görs.

Bussar
På följande webbsida kan man få en bild av busstrafiken i San Diego. Breeze kallas de bussar som trafikerar norra San Diego.