Säkerhet

När man bor utomlands är det viktigt att man informerar sig om säkerheten i det område man bor i. Det är viktigt att ta reda på inte bara om området har låg kriminalitet utan också vilka faror som kan hägra runt hörnet så som till exempel bränder, jordbävningar med mera.

I San Diego med omnejd är bränder vanliga i de varmare perioderna av året. Det kan vara bra att i sitt hem göra en lista på de saker man vill ta med sig hemifrån om man i all hast måste lämna sitt hem. Pass, visumpapper, huspapper, hårddiskar med mera bör antagligen vara på denna lista. Att också ha en beredskapsplan redo som man går igenom med sin familj kan också varmt rekommenderas. På följande webbsida kan man registrera sitt telefonnummer så att man kan bli kontaktad om man måste evakuera från sitt hem.

En webbsida som visar hur man kan förbereda sig själv inför en naturkatastrof finns via följande länk. Där presenteras en lista på 10 steg och det första steget är att identifiera i vilken riskzon man bor i. Detta gör man genom att skriva in sin bostadsadress. För att direkt komma till webbsidan, gå till denna länk. Vidare finns här länkar till olika avdelningar på kommunal-, stats- och landsnivå som tar upp säkerhetsfrågorna i olika situationer.

Några andra exempel på lämpliga länkar att studera är:

- Generell information om naturkatastrofer finns på följande webbsida.
- Orkaninformation finns på följande länk.
- Jordbävningsinformation finns på länk.

I många hus/lägenheter används till exempel gasugnar och gasspisar. Har man sådana kan det vara en god idé att skaffa sig ett kombinerat kolmonoxid- och brandlarm. Ett annat tips är att man, om man är kund hos SDG&E, bokar in en tekniker från företaget kommer och kontrollerar så att man inte har några gasläckor i huset/lägenheten man bor i. Detta kostar inget extra.

För att ta reda på om man har några sexförbrytare i det område man bor så kan webbsidan  Megan’s law vara användbar.